Награди

Награди (1)

Оценете
(0 гласа)

Победителите в четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант вече са известни

Сдружение "Морски спортен клуб "Сереко", Царево, с проекта "На гребена на вълната" е финалист в програма VIVACOM Регионален грант за 2018-2019. 

Общо 13 проекта отличи журито на последното издание на VIVACOM Регионален грант. Те ще получат подкрепа на обща стойност 60 000 лв. 

Морски спортен клуб "СЕРЕКО", Царево, ще бъде "На гребена на вълната". Това е името на проекта за организиране на регата за начинаещи ветроходци. В нея ще участват всички деца, трениращи отскоро в Морския клуб, както и деца от други спортни клубове. Според ръководителя на МСК "СЕРЕКО" Иван Костадинов, сериозен проблем е липсата на възможности за участие в състезания на деца от клуба, които тренират от 1-2 години и не са част от неговия представителен отбор. Проектът, спечелет от "СЕРЕКО" е в тройката с най-добри финансови параметри - 5 000 лева. Те ще бъдат използвани за организиране за второто издание на регата "Василико" в Царево тази година от 2- ри до 4-ти август.

"В малките населени места се случват чудеса. Хората там постигат неща, за които в големия град някои биха казали "Аз с тези пари не мога да направя нищо", което очевидно не е така", коментира Веселка Вуткова, директор "Корпоративни комуникации" във VIVACOM, по време на награждаването.

С програмата VIVACOM подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства към детски градини от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Тя се осъществява в партньорство с Българския център за нестопанско право.

Проектите бяха оценени от жури в състав: Мария Чернева (журналист), Ива Дойчинова (журналист) и Иван Кънчев (съосновател на сдружение "Българска история"), Веселка Вуткова (директор "Корпоративни комуникации" във VIVACOM) и Надя Шабани (директор на Български център за нестопанско право).